Rukiye Yıldırım Dünya 2’ncisi

7. GÜN – Rukiye Yıldırım Dünya 2’ncisi

Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından Meksika’nın Guadalajara şehrinde düzenlenen şampiyonanın son gününde kadınlar 46 ve erkekler 58 kiloda müsabakalar yapılırken Türkiye’yi Rukiye Yıldırım ile Görkem Polat temsil etti.

Kadınlar 46 kiloda mücadele eden Rukiye Yıldırım, ilk turda Avustralya’dan Juliet Lahood’u, ikinci turda ev sahibi Meksika’dan Amelia Isabel Espinosa’yı, son 16 turunda ise İngiltere’den Phoenix Goodman’ı yenerek çeyrek finale yükseldi.

Çeyrek finalde Azerbaycan’dan Minaya Akbarova’yı yenerek yarı finale yükselen ve madalyayı garantileyen Rukiye Yıldırım, bu turda Tayvan’dan Ying Hsuan Huang’ı yenerek adını finale yazdırdı. Finalde Hırvatistan’dan Lena Stojkovic’e mağlup olan milli sporcumuz şampiyonayı gümüş madalya ile tamamladı.

Rukiye Yıldırım, kariyerinin üçüncü dünya şampiyonası madalyasını elde etmiş oldu. Tecrübeli taekwondocu, 2011 ve 2019’da dünya 3’ncüsü olmuştu.

Erkekler 58 kiloda tatamiye çıkan Görkem Polat, ilk turda Dominik Cumhuriyeti’nden Geraldo Rodriguez’i yenerek 2. tura yükseldi. Görkem Polat, ikinci turda Fas’tan Omar Lakehal’a mağlup olarak şampiyonaya veda etti.

Türkiye, bu sonuçla Dünya Taekwondo Şampiyonası’nı 1 gümüş ve 1 bronz olmak üzere 2 madalya ile tamamlamış oldu. Şampiyonanın ilk gününde kadınlar 57 kiloda Hatice Kübra İlgün, bronz madalya kazanmıştı.

6. GÜN

Şampiyonanın altıncı gününde kadınlar 73 ve erkekler 54 kiloda müsabakalar yapılırken Türkiye’yi Sude Yaren Uzunçavdar ile Deniz Dağdelen temsil etti.

Erkekler 54 kiloda tatamiye çıkan Deniz Dağdelen, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda İspanya’dan Hugo Arillo Vazquez’i yenerek adını son 16 turuna yazdırdı. Deniz Dağdelen, son 16 turunda Kanada’dan Nicholas Hoefling’e mağlup olarak, şampiyonaya veda etti.

Kadınlar 73 kiloda ülkemizi temsil eden Sude Yaren Uzunçavdar, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda Sırbistan’dan Nadica Bozanic’e mağlup olarak şampiyonayı noktaladı.

5. GÜN

Şampiyonanın beşinci gününde kadınlar 53 ve erkekler 63 kiloda müsabakalar yapılırken Türkiye’yi Zeliha Ağrıs ve Hakan Reçber temsil etti.

Kadınlar 53 kiloda ülkemizi temsil eden Zeliha Ağrıs, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda Nikaragua’dan Chrisley Olivas’ı yenerek adını son 16 turuna yazdırdı. Zeliha Ağrıs, son 16 turunda Tayland’dan Phannapa Harnsujin’e mağlup olarak şampiyonaya veda etti.

Erkekler 63 kiloda tatamiye çıkan Hakan Reçber, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda İran’dan Matin Rezaei’ye mağlup olarak şampiyonayı noktaladı.

4. GÜN

Şampiyonanın dördüncü gününde kadınlar +73 ve erkekler 74 ile +87 kiloda müsabakalar yapılırken Türkiye’yi Nafia Kuş, Muhammed Emin Yıldız ve Emre Kutalmış Ateşli temsil etti.

Kadınlar +73 kiloda mücadele eden Nafia Kuş, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra son 16 turunda Çin’den Lei Xu’yu yenerek çeyrek finale yükseldi. Nafia Kuş, çeyrek finalde Avusturya’dan Marlene Jahl’e mağlup olarak yarı finale çıkma şansını kaybetti.

Ülkemizi erkekler 74 kiloda temsil eden Muhammed Emin Yıldız, ilk turda Trinidad Tobago’dan Isiah Pollard’ı, ikinci turda ise Kosova’dan Arbnor Bajra’yı yenerek adını son 16 turuna yazdırdı. Muhammed Emin Yıldız, son 16 turunda Gürcistan’dan Zurab Kintsurashvili’ye mağlup olarak şampiyonaya veda etti.

+87 kiloda tatamiye çıkan Emre Kutalmış Ateşli, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda Ürdün’den Anas Sadek’i yenerek adını son 16 turuna yazdırdı. Milli taekwondocumuz, son 16 turunda Gambiya’dan Alasan Ann’a mağlup olarak şampiyonayı noktaladı.

3. GÜN


Şampiyonanın üçüncü gününde kadınlar 49 ve erkekler 68 kiloda müsabakalar yapılırken Türkiye’yi Merve Dinçel ve Ferhat Can Kavurat temsil etti.

Erkekler 68 kiloda tatamiye çıkan Ferhat Can Kavurat, ilk turda Gabon’dan Amar Cisse Moussa’yı, ikinci turda Yunanistan’dan Konstantinos Chamalidis’i yenerek adını son 16 turuna yazdırdı. Milli taekwondocumuz son 16 turunda İsveç’ten Ali Alian’ı mağlup ettikten sonra çeyrek finalde İngiltere’den Bradly Sinden’e mağlup olarak şampiyonayı noktaladı.

Kadınlar 49 kiloda mücadele eden Merve Dinçel, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda Finlandiya’dan Jenna Ylonen’i yenerek adını son 16 turuna yazdırdı. Merve Dinçel, son 16 turunda Çin’den Qing Guo’ya mağlup olarak şampiyonaya veda etti.

2. GÜN

Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından Meksika’nın Guadalajara şehrinde düzenlenen şampiyonanın ilk gününde kadınlar 62 ve 67 ile erkekler 87 kiloda müsabakalar yapılırken Türkiye’yi İkra Kayır, Mervenur Erdem ve Enbiya Taha Biçer temsil etti.

Kadınlar 62 kiloda tatamiye çıkan İkra Kayır, ilk turda Honduras’tan Sheylee Dayane Lopez Hernandez’i, ikinci turda Fas’tan Safia Salih’i yenerek adını son 16 turuna yazdırdı. Bu turda ev sahibi Meksika’dan Itzel Velazquez ile karşılaşan genç sporcumuz rakibine 2-1 mağlup olarak şampiyonaya veda etti.

Erkekler 87 kiloda ülkemizi temsil eden Enbiya Taha Biçer, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda Ukrayna’dan Vladyslav Bondar’ı yenerek adını son 16 turuna yazdırdı. Bu turda ev sahibi Meksika’dan Bryan Salazar’a mağlup milli sporcumuz organizasyonu noktaladı.

Kadınlar 67 kiloda mücadele eden Mervenur Erdem, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda Çin’den Mengyu Zhang’a mağlup olarak şampiyonaya veda etti.

1. GÜN – Hatice Kübra İlgün Dünya Üçüncüsü

Şampiyonanın ilk gününde kadınlar 57 ve erkekler 80 kiloda müsabakalar yapılırken Türkiye’yi Hatice Kübra İlgün ile Hüseyin Kartal temsil etti.

Hatice Kübra İlgün, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra 2. turda El Salvador’dan Alisson Montano’yu yenerek adını son 16 turuna yazdırdı. Son 16 turunda Avustralya’dan Stacey Hymer’i yenerek çeyrek finale yükselen milli taekwondocumuz, bu turda Fas’tan Nada Laaraj’ı yenerek yarı final bileti aldı. Yarı finalde Tayvan’dan Chia-ling Lo ile karşılaşan Hatice Kübra İlgün, başa baş geçen mücadelede rakibine 2-1 mağlup olarak şampiyonayı bronz madalya ile tamamladı.

Erkekler 80 kiloda tatamiye çıkan Hüseyin Kartal, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra 2. turda Şili’den Joaquin Churchill’i yenerek adını son 16 turuna yazdırdı. Genç taekwondocu, son 16 turunda Moğolistan’dan Azbayar Altangerel’e çekişmeli bir mücadelenin ardından 2-1 mağlup olarak şampiyonaya veda etti.