Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Servet’e Tebrik

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 5. kez üst üste Avrupa şampiyonluğuna ulaşan milli taekwondocu Servet Tazegül ve Federasyon Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin’i telefonla arayarak tebrik etti.

İsviçre’nin Montrö kentinde düzenlenen 22. Büyükler Avrupa Taekwondo Şampiyonası’nda erkekler 68 kiloda Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu milli taekwondocu Servet Tazegül, finalde Irak doğumlu Türkmen asıllı Alman sporcu Hamza Adnan-Karim’i 6-5 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Şampiyonluğunun ardından salonda Türk bayrağıyla tur atan ve asker selamı veren Servet Tazegül’ü ilk tebrik eden kişi  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Servet Tazegül ve Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin ile telefonda görüşerek elde edilen tarihi başarı nedeniyle kutladı. Şahin ve Tazegül, kendilerine her zaman destek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın ilgisi nedeniyle teşekkür etti.

Bakan Akif Çağatay Kılıç’tan Tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 22. Avrupa Büyükler Taekwondo Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Servet Tazegül ile bronz madalya kazanan Zeliha Ağrıs’ı tebrik etti.  Bakan Çağatay Kılıç’ın tebrik mesajı şöyle;

“İsviçre’nin Montrö şehrinde devam eden 22. Avrupa Büyükler Taekwondo Şampiyonası’nda milli sporcularımız, güzel dereceler elde etmeye devam ediyor. Şampiyonada altın madalya kazanan Servet Tazegül ile bronz madalya kazanan Zeliha Ağrıs’ı kutluyorum.  Madalya kürsüsünde yer alan iki sporcumuza da kariyerlerinin ilerleyen dönemlerinde bu güzel başarıları sık sık tekrarlamalarını ümit ediyorum.  Şampiyonada mücadele edecek diğer sporcularımıza da başarılar diliyorum.”